Mansory Mercedes S63 AMG Bumblebee Edition!

Mansory Mercedes S63 AMG Bumblebee Edition!

Mansory Mercedes S63 AMG Bumblebee Edition

De ‘standaard’ Mansory Mercedes S63 AMG is een beest om te zien en moet je naar mijn mening niets meer aan doen. Mocht je toch wat anders willen dan kun je je wensenlijstje achterlaten bij Mansory en maken ze hem helemaal zoals jij wilt.

De eigenaar van deze S63 AMG wilde graag deze kleurensamenstelling van zwart en geel en Mansory heeft hem daarom tot “Bumblebee Edition” gedoopt, in verwijzing naar een van de meest geliefde personages van Transformers. Welke tuningsoptie de eigenaar heeft gekozen voor onder de motorkap is niet bekend.

In standaard uitvoering is de Mercedes-Benz S63 AMG al niet mis, maar wanneer je echt het onderste uit de kan wilt halen kun je je S63 AMG met een gerust hart achterlaten bij Mansory. De Duitse tuner biedt je twee opties en een daarvan is het M800 pakket waarbij de 5,5 liter V8 Biturbo van een vermogens-upgrade krijgt van 215 pk waardoor het totaal aantal trappelende paarden uitkomt op 800 pk. Tevens stijg het maximale koppel van 900 Nm naar 1.200 Nm.

Wanneer dat nog niet genoeg voor je is kun je bij Mansory ook kiezen voor het M1000 pakket waarbij er maar liefst 1.000 pk en 1.400 Nm uit diezelfde V8 wordt gehaald. Standaard doet de S63 AMG met 4Matic vierwielaandrijving er vier seconden over om de 100 km/h te bereiken. De S63 AMG met M1000 pakket doet dat in 3,2 seconden en hij heeft een begrensde topsnelheid van 300 km/h.

Verder zien we dat deze S63 AMG is uitgerust met 22-inch grote wielen van Mansory, een extra spoiler aan de voor/ en achterzijde, LED-verlichting en her en der is er gebruik gemaakt van carbon fiber. Daarnaast is ook het interieur helemaal naar smaak van Mansory gebracht; in dit geval zal het zwart-geel thema vast en zeker hierin terugkeren.

De Mercedes-Benz S63 AMG begint in Nederland bij een bedrag van € 187.800,-. Hoeveel euro’s je bij Mansory moet achterlaten voor de tuningspakketten is onbekend.

Mansory Mercedes S63 AMG Bumblebee Edition

Mansory Mercedes S63 AMG Bumblebee Edition

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.