Mansory maakt gefacelifte Bentley Bentayga monsterlijk dik!

Mansory maakt gefacelifte Bentley Bentayga monsterlijk dik!

Inmiddels is het misschien wel de grootste aftermarketspecialist die we kennen, Mansory. Met de onderhanden genomen Bentayga laten ze het hoge niveau weer aan ons zien..

Van alle tuners die er zijn, heeft Mansory naam gemaakt met zijn waanzinnige creaties. Wilde kleurencombinaties, bizarre bodykits en over-the-top interieurs. Mede daardoor heeft Mansory een reputatie opgebouwd als een Duitse tuner die niet gelooft in subtiele styling.

Dat is echter niet het geval met Mansory’s nieuwste creatie. Aangekondigd op het sociale media-account, introduceert het bedrijf de Mansory Bentayga MY 2021. Zoals je al geraden had, is deze gebaseerd op de gefacelifte Bentley Bentayga die vorig jaar debuteerde. En hij ziet er werkelijk waar fantastisch uit.

Misschien zijn wij de enige, maar het zwart-op-zwart-thema met rode accenten staat deze Mansory creatie bijzonder goed. Of dat ligt aan dat de wide-body conversie en 23-inch glanzende wielen gewoon perfect samenkomen, durfen we niet te zeggen. Uiteraard zijn alle aanbouwdelen gemaakt van de nodige hoeveelheden carbon fiber.

Binnenin wordt het hier een beetje meer schreeuwerig. De volledig lederen bekleding heeft het zwart en rood thema overgenomen van het exterieur. Wat een beetje duivels oogt, moeten we toegeven. De Bentayga wordt ook geleverd met een aantal carbon fiber onderdelen die zijn toegevoegd om de strakke uitstraling te versterken. Of je het totaal plaatje leuk vindt of niet, hangt natuurlijk af van je smaak.

De kern van deze Mansory Bentayga is een getunede versie van de 4,0-liter V8 met dubbele turbo van de vernieuwde Bentley Bentayga, die 542 pk en 770 Newtonmeter in standaardvorm levert.

Na een complete motorombouw, waarbij; nieuwe turbo’s, een airbox en een sportuitlaatsysteem met krachtigere katalysatoren zijn toegevoegd, produceert de V8 nu 750 pk en 1020 Nm aan koppel. Cijfers die ver boven die van de W12-aangedreven Bentayga Speed liggen.

De prijs staat niet vermeld in de post op sociale media en is ook niet beschikbaar op de website van Mansory, maar we zijn er vrij zeker van dat als jij een van de één-procenters bent die er een wilt kopen, je weet met wie je contact moet opnemen.

Thomas Heule