Mansory Lamborghini Urus ook behangen met carbon

Mansory Lamborghini Urus ook behangen met carbon

We gaan nog even verder met tuner Mansory, de Bugatti Chiron is uiteraard niet de enige auto die zijn hebben meegenomen naar Genève. Ook de Lamborghini Urus staat op de beursvloer te schitteren.

Waar je bij de Bugatti Chiron er niet omheen kont, is er bij de Lamborghini Urus gekozen voor een iets subtielere vorm van carbon fiber. Dat wil echter niet zeggen dat de gehele auto ook subtiel te noemen is, maar dat is iets wat in één oogopslag duidelijk is. Vrijwel alle panelen en onderdelen zijn vervangen voor carbon fiber exemplaren met extra roosters, kieren, gaten en scherpere hoeken. Ook zijn de wielkasten een stuk breder en maakt een oranje tintje de auto helemaal af.

Onderhuids durft de tuner ook ditmaal zijn vingers niet te branden aan de krachtbron. Het vermogen van de 4,0-liter V8 blijft ongewijzigd en dat betekent dus een vermogen van 651 pk. In Nederland heeft de Urus een nieuwprijs van minstens €278.844,-. Wat het carbon fiber kuurtje van Mansory kost is bij ons onbekend. De foto’s zijn wederom geleend van onze collega’s van Autogespot!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.