Mansory Lamborghini Huracán Trofeo: 1.000 pk & 1.000 Nm

Mansory Lamborghini Huracán Trofeo: 1.000 pk & 1.000 Nm

Mansory Lamborghini Huracán Trofeo

In Geneve vind je niet alleen maar nieuwe auto’s zoals de Koenigsegg Regera of de Lamborghini Aventador LP750-4 Super Veloce maar ook auto’s die al wat langer op de markt zijn maar intussen al een tussenstop hebben gemaakt bij een tuner. Dat is ook het geval met deze Lamborghini Huracán Trofeo van Mansory!

Zoals bij veel auto’s tegenwoordig, is ook deze Huracán Trofeo uitgerust met een behoorlijke hoeveelheid carbon fiber. Dit is onder andere terug te zien aan de voorzijde waar een nieuwe voorbumper, die moet zorgen voor een verbeterde aerodynamica, is geplaatst waarin LED-verlichting is gemonteerd. Ook is de auto aan de voorzijde drie centimeter breder, dankzij de splitter die ver doorloopt naar de zijkanten.

Ook aan de voorkant zien we nog meer carbon fiber ventilatieroosters, onder andere boven de voorwielen. Gaan we door naar de zijkant zien we uiteraard nieuwe side skirts en aangekomen bij de achterkant zien we dat hier het meeste werk is verricht. Allereerst heeft de Huracán een flinke spoiler gekregen maar wat vooral opvalt is die enorm agressief ogende achterbumper met diffuser. Ook is er een nieuwe uitlaatsysteem gemonteerd dat ongetwijfeld voor een hoop kabaal zorgt!

5.2 liter V10
Niet geheel onbelangrijk: het vermogen! Uiteraard hoort bij een auto zoals deze een flinke power upgrade en dat kun je met een gerust hart overlaten aan Mansory. Zij hebben de V10 volledig opnieuw opgebouwd en onder andere de zuigers, nokkenassen en intercoolers vervangen. Maar om het geheel af te maken zijn er twee turbo’s opgeschroefd die er uiteindelijk voor zorgen dat deze Huracán Trofeo een vermogen heeft van 1.000 pk en een gelimiteerd koppel van 1.000 Nm!

Uiteraard willen jullie ook weten hoe snel ‘ie van 0 tot 100 km/h sprint; dit is geklaard in slechts 2,7 seconden en de topsnelheid ligt boven de 340 km/h!

Mansory Lamborghini Huracán Trofeo

Mansory Lamborghini Huracán Trofeo

Mansory Lamborghini Huracán Trofeo

Mansory Lamborghini Huracán Trofeo

Mansory Lamborghini Huracán Trofeo

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.