Mansory komt met subtiele kit voor Ferrari 812 Superfast

Mansory komt met subtiele kit voor Ferrari 812 Superfast

Je weet zeker dat je een opvallende verschijning krijgt wanneer je je auto achterlaat bij Mansory. Wellicht een beetje té opvallend…

Vandaar dat zij komen met een iets subtielere kit voor de Ferrari 812 Superfast. Het komt niet vaak voor dat de woorden ‘subtiel’ en Mansory in dezelfde zin te lezen zijn. De Duitse tuner heeft naam gemaakt door extravagante en soms zeer overdreven projecten op basis van supercars. Over smaak valt niet te twisten, maar vaak zijn er net zoveel voor- als tegenstanders.

Met de toepasselijke naam ‘Mansory Softkit 812 Superfast’, zijn de aanpassingen van de tuner nogal mager. Zeker in vergelijking met de Ferrari 812 Superfast Mansory Stallone, ziet de 812 met Mansory’s Softkit er relatief standaard uit. De tuner heeft her en der wat carbon fiber toegevoegd met de opvallendste aanpassing aan de achterkant. Wat de motor betreft heeft Mansory geen enkele upgrade doorgevoerd, maar als je kijkt naar de standaard 812 Superfast, dan zijn de 800 pk uit de V12 meer dan voldoende.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.