Mansory geeft Porsche Taycan een verrassend ingetogen make-over

Mansory geeft Porsche Taycan een verrassend ingetogen make-over

Het normaal zo schreeuwerige Mansory neemt voor de EV van Porsche een stapje terug, we moeten zeggen, het misstaat de auto zeker niet!

Mansory is terug met enkele aftermarket verbeteringen aan de Porsche Taycan. De beruchte tuner houdt er zeker van om soms los te gaan, maar voor zijn kijk op de Taycan is de upfit eigenlijk vrij bescheiden. In dit geval is bescheiden een zeer goede benadering voor Porsche’s elektrische supercar, in meer dan één opzicht. Daarover straks meer.

De standaardprocedure voor elke Mansory upgrade is carbon fiber, en je vindt het hier genoeg. De frontsplitter is verbeterd met carbon, met meer gesmeed carbon rond de koplampen en een brede, smalle ventilatieopening op de neus van de Taycan die doet denken aan een 911 GT3. Gesmede zijdrempels van carbon maken deel uit van de bodykit en strekken zich naar achteren uit waar we nog meer carbon vinden voor het achterschort en de diffuser, met een kleine lipspoiler op de achterklep. De zijspiegels krijgen ook een koolstofbehandeling en een paar dunne koolstofstrips die de voorspatborden en deuren overspannen, voegen een beetje karakter toe aan het profiel van de Taycan.

Het is onmogelijk voor Mansory om de wielen niet te upgraden, en deze Porsche is geen uitzondering. Een set Y.5 velgen uit één stuk zijn aan de voor- en achterkant vastgeschroefd, allemaal met een diameter van 22 inch, hoewel de achterwielen iets breder zijn. Mansory zegt dat het ontwerp met dunne spaken helpt om de warmte van de remmen af ​​te voeren, die standaard blijven.

Binnenin is Mansory een beetje verlegen met foto’s van mogelijke upgrades, maar het bedrijf benadrukt dat maatwerk naar de smaak van de klant aan de orde van de dag is. Als zodanig worden carbon inlays en leerbehandeling op vrijwel elk oppervlak aangeboden, en natuurlijk kun je contraststiksels in allerlei bijzondere kleuren hebben. Aangepaste stuurwielen en dorpels met Mansory branding behoren ook tot de optielijst.

Kiezen voor kleine verbeteringen ten opzichte van flamboyante bodykits heeft een zeer belangrijk doel in de EV-wereld. Het vastschroeven van items die de weerstand vergroten, heeft een aanzienlijk effect op het bereik van het voertuig, en je kunt niet gewoon de boost verhogen of een nieuwe batterij aansluiten. In dit geval gaat het niet alleen om smaak, maar ook om noodzaak. En dat vinden we prima.

Thomas Heule