Mansory gaat los op G63 AMG!!

Mansory gaat los op G63 AMG!!

De hoogte en vormgeving zijn doorgaans wat de auto bijzonder maakt, de kleurstelling van Mansory lijkt het ontbrekende puzzelstuk…

Laat het aan Mansory over om een al bijzonder voertuig zoals de Mercedes G-Klasse, nog grandiozers te maken. De naam? Gronos. Als je je afvraagt waarom die nieuwe auto die je onlangs hebt besteld geen gele verfoptie had, dat komt waarschijnlijk omdat Mansory alles al had gekocht.

De constructie is gebaseerd op de AMG G63 en bevat tal van carrosseriedelen van koolstofvezel, waaronder de achterspoiler. Vermoedelijk is dit laatste meer dan alleen voor de show en werd het toegevoegd om de aerodynamische efficiëntie van een anders steenvormige offroader te helpen verbeteren. Stevige wielkasten geven de iconische terreinwagen een meer gespierde look, versterkt door het dikkere zijprofiel na het toevoegen van carrosseriekleurige bekleding op de deuren en spatborden.

Er is meer carbon fiber te vinden op de motorkap en de voorste dakspoiler met een paar LED-lichten. De bumper heeft ook dubbele extra verlichting, terwijl de grille en de driepuntige ster plaats hebben gemaakt voor Mansory’s eigen ontwerp en logo. Aan de achterkant is de reservewielafdekking in koolstofvezel gedompeld om de uiterlijke wijzigingen af te ronden.

Het interieur is net zo flitsend als het exterieur en zet het overwegend gele thema voort met zwarte accenten. Het is zeker veel om in je op te nemen, maar Mansory kent zijn klantenkring, aangezien de aftermarket specialist oogverblindende tuningkits zoals de Gronos blijft ontwikkelen.

De AMG G63 van Mansory is beperkt tot 10 eenheden en brengt de 4,0 liter V8-turbomotor naar 850 pk en een koppel van 1.000 Newtonmeter. Met de nieuw toegevoegde spierkracht bereikt de high-performance SUV nu 100 km/u in drie en een halve seconde, waarmee hij een volle seconde sneller is dan de standaardversie.

Er is geen woord gezegd over prijzen, maar aangezien Mercedes ruim €260.000,- vraagt voordat een van de vele vakjes op de optielijst wordt aangevinkt, is het niet gek om te zeggen dat het upgradepakket van Mansory ook niet goedkoop zal zijn.

Thomas Heule