Mansory gaat los op de Ferrari F8: F8XX

Mansory gaat los op de Ferrari F8: F8XX

En dat verwacht je niet als je deze licht ingetogen creatie ziet. Waar Mansory’s handelsmerk is om met zo foute mogelijk kleurencombinaties op de proppen te komen en waar een combinatie tussen een flitsende kleur en een hoop carbon meer regel dan uitzondering is, verwacht je niet dat deze F8 ook uit de stallen van Mansory komt.

De F8XX heeft een agressiever lijnenspel dankzij de nieuwe bodykit, de neus is nu meer race dankzij een scherpe splitter en zogenoemde ‘canards’ op de zijkant van de voorbumper. Bredere sideskirts en grotere intakes accentueren de zijkant en het vuurwerk van deze creatie is te vinden op de derriere van de F8. De achterbumper is aangepast met een nieuwe diffusor, waarin ruimte is gelaten voor de 4 uitlaatpijpen en een F1-stijl remlicht in de achterbumper. Van de achterspoiler die uit 2 delen bestaat, zijn wij benieuwd of het ook daadwerkelijk een positief effect heeft op de downforce.

Het gouden lichtmetaal past mooi bij de aangebrachte accenten op de carrosserie, maar deze creatie volledig in het matzwart zou ons wel heel smakelijk lijken.

Ook nog een beetje GO!

Uiteraard moest er naast de ‘show’ ook een beetje ‘go’ toegevoegd worden. En dat is gelukt: 868pk en 960Nm aan koppel door aanpassing van de ECU en de installatie van een nieuw uitlaatsysteem. Dat dat hard gaat, hoeven we je niet uit te leggen: binnen 2,6 seconden schiet je vanuit stilstand naar de 100.

Of de van origine 710pk sterke F8 Tributo er optisch en motorisch op vooruit is gegaan, of dat het verdane moeite is, laten we aan jou, wij vinden dit een top-project!

Bron: Mansory

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.