Mansory gaat aan de haal met de Bentley Continental GT!

Mansory gaat aan de haal met de Bentley Continental GT!

Mansory staat er niet bepaal om bekend om hun subtiele projecten, en deze interessante Bentley Continental GT Convertible is geen uitzondering.

Wat direct in het oog springt is het carbon fiber en de groene afwerking, een tint die Mansory Green Chrome Oxite noemt. De voor de hand liggende Mansory-outfit hier is het groene interieur: gewatteerd leer en stof zijn voeren de boventoon, van het dashboard tot de middenconsole, de deuren en uiteraard de stoelen. Ze dragen de eerder genoemde Green Chrome Oxite kleur en hetzelfde geldt voor het stuur, de deurpanelen en andere sierdelen in het interieur.

Het is een scherp contrast met de matzwarte afwerking van het exterieur, om nog maar te zwijgen van Mansory’s carbon fiber bodykit. De aangepaste 22-inch multispoke wielen krijgen ook een vleugje groen rond de randen, met daarachter de groene remklauwen. Klap de motorkap open en je zult ook hier weer een beetje groen vinden. Hier vinden we overigens ook een beetje extra vermogen. De beruchte tuner installeert een nieuw uitlaatsysteem en geeft de GT een vermogen mee van 640 pk, wat voldoende is om de grote Cabrio in minder dan vier seconden naar 100 km/h te sturen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.