Mansory Ford GT is van jou voor €1,8 miljoen

Mansory Ford GT is van jou voor €1,8 miljoen

Slechts drie worden er gebouwd en nummer 1 staat nu te koop.

De nieuwste creatie van Mansory, die afgelopen juni werd onthuld, heet Le Mansory als een knipoog naar de 24 uur van Le Mans waar de iconische GT40 geschiedenis schreef tijdens de editie van 1966. De look die ze gebruiken doet denken aan de Mansory Cabrera, gebaseerd op de Aventador SVJ. Met een enorme vleugel, dubbele openingen op het dak en scherpe vouwen is de Le Mansory niet voor iedereen. Maar het geruite carbon fiber laat je meteen weten dat dit een prijzige en behoorlijk krachtige machine is. Daarover gesproken, de motor van de GT is flink opgepompt naar 710 pk en 840 Nm koppel. Er zijn geen nieuwe acceleratietijden beschikbaar, maar Mansory claimt wel dat de topsnelheid iets hoger ligt: 354 km/h in plaats van 347 km/h.

En hij kan nu dus van jou zijn, als je toevallig zo’n €2 miljoen tussen je bankkussens hebt gevist. Zoals gezegd is dit de eerste die werd gebouwd, en staat nu te koop op het Duitse mobile.de, met een vraagprijs van €1,8 miljoen. Haal je de auto naar Nederland, houd dan rekening met de nodige belastingen.

Le Mansory heeft een 5 centimeter bredere full carbon carrosserie en is afgewerkt in een blauwe tint genaamd Bleurion Race, heeft donkergrijze carbon fiber elementen en wordt geleverd met een zwart op wit Alcantara interieur. Je kunt de advertentie hier bekijken.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.