Mansory bouwt gepantserde G63 AMG met 800 pk!

Mansory bouwt gepantserde G63 AMG met 800 pk!

Je dacht dat we klaar waren met al die nieuwe projecten van Mansory? Think again…

Of je nou fan bent of niet, de creaties van Mansory zijn altijd onderscheidend. We kennen de tuner van opvallende Bentley’s, Rolls-Royces, Ferrari’s en sinds kort ook van een flink aangepakte Audi RS6. Ook is de G63 AMG geen onbekende voor Mansory, echter hebben zij zoiets als dit nog niet eerder gemaakt.

Al met al is deze G63 AMG eigenlijk een van de tamste die we van Mansory hebben gezien, en dat geldt zowel voor het exterieur als het interieur. De tuner noemt deze G-klasse de G63 Armored, maar daarmee stopt ook direct de informatievoorziening van Mansory. Vermoedelijk zijn er niet veel potentiële kopers voor een gepantserde G-klasse.

Wel hebben we een video gevonden die in ieder geval nog enige informatie in de beschrijving vermeldt. De body is afgewerkt met zichtbaar carbon fiber – een materiaal dat niet per se bekend staat vanwege zijn kogelwerene karakter – maar er zou wel een serieuze bepantsering onder schuilgaan. Het biedt zogenaamd VPAM4- of VPAM7-bescherming, dat bescherming biedt tegen maximaal kogels van kaliber 30. De videobeschrijving vertelt ons ook dat de G63 Armored een upgrade krijgt naar 700 pk óf 800 pk.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.