Mansory komt met uitgesproken Stallone Ferrari 812 GTS!

Mansory komt met uitgesproken Stallone Ferrari 812 GTS!

Onlangs bracht Ferrari de 812 GTS uit, in basis een 812, alleen dan met de optie nog meer de genieten van de machtige 12 cilinder.

En gelukkig staan de tuners te popelen om direct hun ontwerpen hierop los te laten. Zo zagen we onlangs de versie van Novitec op de 812 GTS voorbijkomen. En zie hier, de versie van Mansory, de Stallone 812 GTS.

Toen de tuner ongeveer een jaar geleden een aftermarket-pakket voor de 812 Superfast introduceerde, waren we aangenaam verrast door hoe “ingetogen” de bodykit eruitzag, iets wat we niet kunnen zeggen over de 812 GTS die hier wordt weergegeven. Aanschouw de “Stallone”, een extreme make-over voor Maranello’s atmosferische V12-cabriolet.

De Beierse aftermarket-specialist heeft een nogal druk uitziende carbon fiber carrosseriekit ontwikkeld voor de hardtop convertible supercar van Italië, bekroond door een enorme achtervleugel die jeugdherinneringen doet terugkomen aan het spelen van Need for Speed Underground.
Op typische Mansory-manier is het een bizarre make-over voor de 812 GTS met een overvloed aan aerodynamische toevoegingen en meer ventilatieopeningen dan een Ferrari ooit zou moeten hebben.

Het interieur is zowat overal voorzien van nieuw leer en de afwerking wordt hier en daar gecontrasteerd door witte accenten om de visuele impact enigszins te verzachten. Mansory voegt een heleboel carbon fiber afwerkingen en aangepaste aluminium pedalen toe om de 812 GTS verder te scheiden van zijn oorspronkelijke configuratie. Verlichte dorpellijsten ronden de veranderingen aan de binnenkant af.

De tuner friemelde ook met de elektronica van de motor en installeerde een nogal net ogend uitlaatsysteem om meer vermogen te extraheren. De enorme eenheid van 6,5 liter die aan de voorkant is gemonteerd, pompt nu een vlezige 820 pk of een extra 31 pk. Met de toegevoegde kracht haalt de 812 GTS Stallone in 2,8 seconden 100 km / u en bereikt hij een topsnelheid van 345 kilometer per uur.

Thomas Heule