MANHART SL 800-R: Dakloos rammen met 800pk!

MANHART SL 800-R: Dakloos rammen met 800pk!

Eind vorig jaar werden we getrakteerd op de nieuwe Mercedes SL. En dat was toch even wennen, want de SL leek niet meer relevant. De S cabriolet heeft namelijk het veld moeten ruimen en wij dachten dat ook de SL zijn einde bereikt had. Maar, de iconische type-aanduiding mocht niet verloren gaan!

Het nieuwe model is wel enkel als ‘pikant’ te bestellen, want de nieuwe SL is enkel en alleen als AMG leverbaar.

Gas erop!

En mocht 476pk of 585pk nou niet genoeg zijn, is daar Manhart! Als je de type-aanduidingen van Manhart kent, zou de aanduiding SL-R 800 voor de hand liggen, maar dan ontstaat de verwarring met de iconische SLR, dus is het SL 800-R geworden. Waar de tuner vooral bekend is van zijn BMW- en Audi-projecten, pakken ze nu deze Affalterbacher aan. Digitaal, dat dan weer wel. Met de kenmerkende striping, velgen en verlaging is de eerste horde genomen en de plannen van Manhart stoppen niet, voordat de 800pk en 1.000Nm aan koppel zijn bereikt. Wat dit kuurtje je gaat kosten, weten we nog niet, maar een nieuw setje turbo’s, ECU en intercooler ‘don’t come cheap’.

Bron: Manhart

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.