Manhart pakt Golf 8 GTI aan.

Manhart pakt Golf 8 GTI aan.

Manhart is al jaren een top of the range tuner, met hun aanpak voor de nieuwe Golf 8 GTI laten ze zien waartoe zij in staat zijn..

Toen de Golf 8 GTI zijn debuut maakte was het direct weer een waar succes nummer. De 2.0 liter TSI motor produceert 245pk waardoor de auto een nul naar 100 kilometer per uur sprint af kan leggen in 6.2 seconden!
Maar zoals vele liefhebbers zullen bevestigen, na een tijdje gaat alles wennen, hoe gek dat ook klinkt.

Gelukkig zijn er dan bedrijven zoals Manhart om je hiervan te verlossen. Met het volledige Manhart pakket, geven ze je een compleet andere auto, niet alleen motorisch maar ook visueel.

Wat hiermee precies wordt bedoelt? Bij MANHART Performance werd de MANHART Golf GTI 290 gepresenteerd. Essentiële, visuele aanpassingen die de auto een nog dikker en sportiever uiterlijk geven, zijn ongetwijfeld de nieuwe wielen en de verlaging: dit laatste is te danken aan een set H&R-veren, die de carrosserie 40 millimeter verlagen. De MANHART multispaaks velgen in Venturi-stijl hebben de afmetingen 8 × 19 inch ET40, de gemonteerde banden meten 225 / 35ZR19.

Als aanvullende visuele verfijning hebben ze een in-house diffuser aan de achterkant geïnstalleerd en de zwarte body van de Golf GTI 290 voorzien van enkele vrij discrete, maar niettemin effectieve decoratieve strepen in het typische GTI-rood. Om het interieur af te ronden, werd een exclusieve sterrenhemel met talloze kleine LED’s als hemelbekleding geïnstalleerd.

De GTI van de achtste modelgeneratie heeft af fabriek al een opmerkelijke 245 pk en 370 Nm. Het MANHART-team ontdekte hier verder optimalisatiepotentieel en gaf de twee liter turbo, viercilinder van de hot hatch een powerboost met behulp van zijn in-house MH tronik-module: dit geeft de power unit een boost, tot maar liefst 290 pk en 425 Nm.

Thomas Heule