Manhart tovert Land Rover Defender om tot G-Klasse concurrent

Manhart tovert Land Rover Defender om tot G-Klasse concurrent

De Land Rover Defender is sinds zijn onthulling een bijzondere en gewilde auto. Manhart pakt de Defender aan zodat deze nog wat interessanter wordt…

De productie van Land Rover Defender ligt momenteel stil vanwege het nooit eindigende chiptekort, maar dat weerhoudt tuners er niet van om aan de iconische offroader te knutselen. Manhart is de nieuwste aftermarket-specialist die aan de in Slowakije gebouwde SUV werkt en de versie naar keuze is een vijfdeurs model. Je kunt aan deze afbeeldingen zien dat de Britse G-Klasse is aangepast voor meer aanwezigheid op de weg in plaats van extra prestaties buiten de gebaande paden.

Dat komt omdat het voertuig nu rijdt op een set massieve 24-inch wielen met een grijze afwerking en gewikkeld in 295/30 ZR24 banden. Als alternatief zal Manhart 22-inch velgen verkopen om de offroad capaciteiten te behouden waar de Defender om bekend staat. De kleinere velgen zijn zwart en hebben 295/40 rubber, zoals te zien is op het reservewiel aan de achterkant.

Om plaats te maken voor de grote wielen, heeft de tuner de bogen versterkt en tegelijkertijd de luchtvering aangepast om de Defender 30 millimeter dichter bij de weg te brengen voor een beetje meer visueel drama. Manhart richtte zijn aandacht vervolgens op het interieur van de SUV door royaal gebruik te maken van leer en alcantara om het toch al chique interieur op te fleuren.

De geverfde motorkap geeft aan dat de in Wuppertal gevestigde tuner ook de 3,0-liter zes-in-lijnmotor van dit P400 model heeft aangepast. Met een eenvoudige softwarematige aanpassing is het vermogen gestegen tot 512 pk en een koppel van 710 Newtonmeter, waardoor het uitgangsniveau vrij dicht in de buurt komt van dat van het supercharged 5.0-liter V8-model dat eerder dit jaar werd onthuld.

Er is geen woord over prestaties, maar we herinneren je eraan dat de snelste variant in de Defender-familie in slechts 4,9 seconden 100 km/h bereikt voordat hij een topsnelheid van 240 km/h bereikt. Als aanvulling op de verbeterde inline-six van de Defender P400 zal een aangepaste roestvrijstalen uitlaat met koolstof- of keramisch gecoate uiteinden zijn. Om de extra uitstraling te evenaren, zal Manhart optioneel verbeterde remmen monteren voor extra remkracht.

Thomas Heule