Manhart MHX6 Dirt2 Concept: Met 900 pk door de blubber!

Manhart MHX6 Dirt2 Concept: Met 900 pk door de blubber!

Manhart MHX6 Dirt2 Concept

De Duitse tuner Manhart komt met een gelimiteerde off-road X6M op de proppen met 900 pk en 1200 Nm koppel!

De eerste versie van het MHX6 Dirt concept had al 823 pk en 1100 Nm koppel, maar dat was nog niet ruig genoeg. Dus wat doe je dan als Duitse tuner? Juist, het gehele blok uit elkaar, nieuwe zuigers, drijfstangen en dikkere turbo’s. 900 pk en 1200 Nm koppel is de uitkomst, asjeblieft. Maar om dat vermogen kwijt te kunnen moest er ook wel een versterkte versnellingsbak en versterkte achteras gemonteerd worden.’Safety first!’ laten we maar zeggen. Een rem-upgrade formaatje large pizza? Check. Manhart-uitlaatsysteem om het uiterlijk bij te benen? Check!

De eerste MHX6 Dirt Concept:

Manhart MHX6 Dirt2 Concept

Manhart MHX6 Dirt2 Concept

Waar Manhart zich normaal richt op een auto die moet presteren op de openbare weg, is dit project gefocused op serieus off-roaden. Een verhoogd onderstel van de schroefset-leverancier KW, 21″ Concave One velgen en 305mm brede banden moeten de bodemvrijheid en grip in het losse zand garanderen. Mocht je je kaarten nu overspelen in de jungle en over de kop gaan met je €395.000,- kostende X6M (Ja, dat kost ie), wees niet bang. De rolkooi die op de buitenkant van de auto gemonteerd is, moet de val breken en dus de schade beperken. Plus je hebt een mooie houder voor je reservewiel. Een snorkel is gemonteerd om ook in een laag water de 900 pk de sporen te geven.

Mocht je nog willen weten wat de éxtra opties zijn, bij deze: Een frontbeschermer (voor als je in de USA woont) of een lier, voor het geval je jezelf denkt vast te gaan rijden in de blubber. In het interieur zijn kuipstoelen gemonteerd en een koelkast, ideaal voor een koud drankje wanneer je door de Sahara heen jaagt met je Manhart MHX6.

En mocht de eerder genoemde prijs van €395.000,- je nog niet afschrikken, wees er dan snel bij, want Manhart bouwt maar 5 stuks van deze krachtpatser volledig naar wens van de klant!

Is de ABT SQ7 van gisteren nog steeds je favoriete wintersport-auto?

Manhart MHX6 Dirt2 Concept

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.