Manhart MH2 500 Limited rijdt 2021 M4 Competition zoek!

Manhart MH2 500 Limited rijdt 2021 M4 Competition zoek!

Vele autoliefhebbers zijn al jaren van mening dat de BMW M2 een van de beste M-Modellen ooit gebouwd is, met de toevoeging van Manhart, komt dit daadwerkelijk goed in die buurt…

De BMW M2 heeft sinds zijn debuut in 2016 een hoop interesse weten te wekken. Degenen die vonden dat de M3 en M4 een beetje te opgeblazen werden, hadden nu een hapklare prestatie-aanbieding. Het is zeker een klapper, hoewel de ontwikkelaars bij Manhart niet tevreden waren met de output van de auto. Om dit op te lossen, introduceert de tuner de Manhart MH2 500 Limited, een opgewaardeerde coupé, gebaseerd op de M2 Competition, die de machtige M4 overtreft.

Manhart brengt de 3,0-liter S55 inline-zescilinder met dubbele turbocompressor tot maar liefst 518 pk en 700 Newtonmeter aan koppel. Dat is nogal wat meer dan de standaard M2, die is voorzien van 410 pk en 550 Nm koppel. Hij is ook krachtiger dan de M4 Competition, die 510 pk en 650 Nm koppel produceert. Manhart bereikt dit met zijn MHtronik-besturingssysteem. De extra uitstraling gaat gepaard met vier carbon uitlaatpijpen met een diameter van 100 millimeter en een Manhart-achterdemper.

Manhart stelt ook het chassis opnieuw af met een verlagingsset van H&R, wat ook de wegligging van de auto verbetert. De hetere M2 krijgt ook een upgrade in zijn uiterlijk met verschillende carbon fiber touches: een voorspoilerlip, een nieuwe achterdiffusor en een spoiler op de achterklep. Manhart zegt dat ze de auto eruit laten zien als de M2 CS. Op alle vier de hoeken zitten 20-inch Manhart Concave One lichtmetalen velgen in Gunmetal Grey. Die kleur draagt de Manhart-emblemen over, die zilver zijn in plaats van het typische goud.

Binnenin voegt Manhart wat badging toe, samen met een AK Motion-display. Dit toont essentiële informatie over de aandrijflijn. Die bevindt zich in de centrale ventilatieopening aan de bestuurderszijde, wat hem een mooie, geïntegreerde look op het dashboard geeft. Manhart is van plan slechts 10 exemplaren van de super hete M2 te produceren. Wil je beter presteren dan de M4, dan is dit de coupé voor jou!

Thomas Heule