Manhart geeft Tesla opnieuw een kans, en bouwt TM3 510

Manhart geeft Tesla opnieuw een kans, en bouwt  TM3 510
Tesla, Model 3, Performance, Manhart, TM3 510, bouwt
Bron: © Manhart Performance

Manhart is onder autoliefhebbers vooral populair geworden met hun interpretaties van de Audi RS6, BMW M5 en AMG C63. En met de TM3 510 maken ze een gewaagde stap om Tesla’s wat meer liefde te geven in de autowereld. Het resultaat ziet er niet eens zo gek uit.

Manhart TM3 510 (klinkt al meteen een stuk spannender) is onder alle nieuwe onderdelen een ‘kale’ Tesla Model 3 Performance met 2 elektromotoren, en heeft vierwielaandrijving voor al die koppel. Tesla is nooit zo duidelijk met vermogen, maar het gaat hier om 513 PK op 660 Nm. Allemaal niet zo interessant voor Manhart. Die veranderen liever de uitstraling van de Amerikaan.

Visueel heeft Manhart Performance de Tesla meer laten ‘limbo-dansen’ met het veringsysteem van H&R. Manhart 21-inch ‘Barracuda‘ velgen zijn afgewerkt in Platinum grijs, waardoor het iets stoerder oogt. De TM3 510 is daarnaast aangekleed met wat carbon in de voor- en achterspoiler. Om het geheel wat meer ‘petrolhead’ te krijgen, is er (bijzonder genoeg) gekozen voor een nep ‘honycomb’ grille. Tenslotte zijn er wat lijnen aangebracht op de motorkap, en heeft het nu zwaarder getinte ramen.

We zijn niet zeker of deze aangepakte Tesla Model 3 de harten van autoliefhebbers nu wel sneller doet kloppen. Maar we moeten Manhart toch een schouderklopje geven voor de gedurfde poging.

Meer lezen? Bekijk ook:

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!