Manhart geeft Porsche 911 GT2 RS wat liefde en gunt hem 945 pk

Manhart geeft Porsche 911 GT2 RS wat liefde en gunt hem 945 pk

Dit keer kiest de Duitse tuner voor een heerlijk groen tintje.

Onze Duitse vrienden kunnen niet wachten om met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS én GT3 RS aan de slag te gaan. Maar dat duurt nog even, dus keken ze in de tussentijd terug op de ‘oude’ GT2 RS. De Manhart TR 900 is waarschijnlijk de laatste uit Wuppertal met dit circuitkanon als basis. En ze pakken flink uit door een uitvoering te gebruiken met Clubsport- en Weissach-pakket(!).

Manhart gaf de standaard 3,8-liter zescilinder van Porsche een flinke oppepper, voordat ze de motorkap weer dicht deden. Zo plaatsten ze onder meer grotere turbo’s, kietelden ze de downpipes én kreeg de uitlaat een set nieuwe racekatalysatoren. Het resultaat? De 700 pk en 750 Nm koppel van de 911 GT2 RS klimt naar een hoofdpijngevend vermogen van 945 pk met 1.050 Nm koppel.

Manhart TR 900 is een ‘coole kikker’ met gouden stickers

Natuurlijk denkt Manhart vooruit: de TR 900 krijgt een sterkere PDK-versnellingsbak om al dat vermogen op het asfalt te krijgen. De standaard koolstofkeramische remmen zijn blijkbaar wél goed genoeg, en mogen dus blijven zitten. Aan de voorkant moeten grotere luchtinlaten helpen bij de koeling. Een nieuwe diffuser verbetert de (al flinke) downforce.

Geen Manhart zonder gouden stickers. Maar nu zijn ze niet op een zwarte lak geplakt. Deze Manhart TR 900 kreeg namelijk een ‘Midnight Dark Green‘ lak. En dat staat hem behoorlijk goed! Wat je precies kwijt bent voor zo’n Porsche 911 GT2 RS wilt Manhart niet zeggen. Alleen potentiële klanten krijgen het bonnetje na aankoop te zien.

Bron: © Manhart Germany

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.