Man rijdt Toyota Japanse tempel in, en ramt eeuwenoude toilet!

Man rijdt Toyota Japanse tempel in, en ramt eeuwenoude toilet!
Toyota, WiLL Vi, Japan, toilet, tempel
Bron: © The Sankei News

De man blijkt in het dagelijks leven ook verantwoordelijk te zijn voor het behouden van dit erfgoed. Pijnlijk!

Volgens de BBC stond de auto van de curator in een parkeervak voor de’ toilettempel’. Toen hij na een werkbezoek in zijn auto stapte, vergat hij dat de automaat van de Toyota in ‘R’ stond. Hoewel sommigen je wijs maken dat dit voor Race staat, kan deze Japanner bevestigen dat het om Reverse gaat.

De Toyota schoot vervolgens vol in zijn achteruit door de deur van de Japanse tempel. Gelukkig draaide hij niet in paniek aan zijn stuur, waardoor de ‘wandclosets’ intact gebleven zijn. De Japanner belde dan wel netjes zelf de lokale politie na het ongemakkelijke moment.

Het gaat niet om een willekeurige toilet: de ‘toilettentempel’, bekend als de Tofukuji, staat er al sinds de 14e eeuw. De man had dan ook als taak om deze tempel heel te houden voor de komende jaren.

Cultuur erfgoed gaat verloren

Toyota, WiLL Vi, Japan, toilet, tempel
Bron: © Toyota Magazine UK

Naast de tempel raakte ook een ander Japans cultureel erfgoed beschadigd: de curator reed namelijk naar binnen met een Toyota WiLL Vi. Het opvallende autootje werd maar kort geproduceerd, en was een bijzondere samenwerking tussen een aantal hippe Japanse ondernemingen. Zo werd het ‘WiLL-project’ in de wereld geholpen door onder andere bierbrouwer Asahi, meubelmaker Kokuyo en electronicagigant Panasonic.

De WiLL Vi werd in 2000, als eerste model onder deze merknaam, uitgebracht door Toyota en deelt vooral eigenschappen met de Citroën Ami, Mazda Carol en Ford Anglia. Gek genoeg is er geen enkel Toyota-logo te vinden op de wagen. Deze opmerkelijke stadsauto was ook niet heel succesvol, en werd al snel opgevolgd door de Corolla en Yaris.

We hopen dat de man in kwestie niet nog dieper ‘in de shit’ komt…

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.