Man koopt ‘Batmobile’ tijdens Monaco veiling

Man koopt ‘Batmobile’ tijdens Monaco veiling
Batman, Batmobile, Man, veiling
Bron: © NH Nieuws

Superhelden rijden ook in supercars.

Ondernemer Edwin Groen uit Heerhugowaard kocht deze ‘Batmobile’ tijdens een, blijkbaar zeer exclusieve, autoveiling in het belastingparadijs Monaco. Groen legt uit: “Het is een vreemde eend in de bijt, maar erg mooi om in de collectie te hebben.”

De Batmobile van Edwin is onder het replica chassis van de iconische wagen een Lincoln Futura uit 1955. Deze werd speciaal voor de tv-serie gebouwd door George Barris, en is in de jaren 60 dan ook vaak te zien geweest als ‘supercar’ van toenmalig Batman-acteur Adam West. Nog specialer is het feit dat Groen helemaal niet van plan was om de Lincoln te kopen. Hij kocht de auto min of meer per ongeluk, toen hij hem voorbij zag komen en zijn hand als grap opstak.

Groen betaalde zo’n €50.000 om eigenaar te worden van de Batmobile. Momenteel staat de ‘slee’ voor de deur van een museum. In de video hieronder zien we de wagen op de weg:

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.