Man bouwt Aventador in eigen garage

Man bouwt Aventador in eigen garage

Maanden geleden kwam er een Lamborghini Murcielago van Iraanse makelij voorbij, met een V6 onder de kap. Een Amerikaanse natuurkundige is nu ook bezig met het bouwen van een Lamborghini en pakt het allemaal iets beter aan.

Sterlng Backus, een Amerikaanse natuurkundige wil aan zijn zoon laten zien dat wetenschap wel degelijk vet is, en heeft besloten om zelf een heuse Lamborghini Aventador SV in zijn eigen garage te bouwen. Dit doet hij met behulp van een 3D-printer om onderdelen te maken. Vervolgens worden de onderdelen met carbon bekleed en gemonteerd op een buizenframe.

Sommige metalen onderdelen zoals scharnieren worden met een watersnijder gemaakt en af en toe worden er onderdelen van eBay of Lamborghini zelf aangeschaft. Zo komen de remmen van Wilwood, ligt er een dikke V8 uit een Corvette onder de carbon kap en is de versnellingsbak van Porsche.

In totaal heeft Sterling er maar 20.000 dollar in gestoken, een fractie van de prijs van een echte Aventador, zelfs als deze total loss zou zijn. Ben je geïnspireerd? Helaas kun je geen mallen van de man kopen en zal dit het enige exemplaar ooit zijn.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.