Maken of kraken? G-klasse pickup!

Maken of kraken? G-klasse pickup!

Ken je de Mercedes-Benz X-klasse nog? Eind deze maand stopt officieel de productie omwille van kostenbesparing. De ondergang van de X-klasse biedt kansen voor iets veel gewaagder: een G-Klasse pickup.

Digitale schetsen van de j.b.cars op Instagram laten zien wat Mercedes-Benz zou kunnen doen met een op de G-klasse gebaseerde pickup. De weergave toont een G-klasse pickup die iets lager ligt, met aan de voorkant hetzelfde kenmerkende front en rechtopstaande voorruit. Tot aan de de portier is er niets geks te zien ten opzichte van een standaard G.

Het wordt echter een bijzonder gezicht naarmate je blik naar achteren verplaatst. Deze G-klasse behoudt hetzelfde principe wat betreft de achterklep, maar deze keer kom je dan uit in de laadbak. Verder zien we ook nog steeds het reservewiel, maar dan in de laadbak en tegen de achterkant van de cabine. De achterkant (en zijkant) laat ook zien dat deze pickup is gebaseerd op een G63 AMG. Dat betekent dat ook hier de 4,0-liter V8 met dubbele turbo van de AMG onder de motorkap ligt. Met 544 in een tweedeurs pickup klinkt als een goed idee! Maken of kraken?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.