Make it or break it: BMW 8 X Jeff Koons

Make it or break it: BMW 8 X Jeff Koons

Het punt met kunst is, je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. De keuze daarin is vrij, maar het blijft een kwestie van smaak. En deze samenwerking tussen BMW en Jeff Koons is zo’n project wat de tongen los gaat maken.

Jeff Koons is al geen onbekende in de BMW-wereld, je kunt hem kennen van zijn ballon-honden en andere dieren, maar ook van de BMW Art Car-creatie die hij heeft gemaakt van de E92 M3. Maar nu mocht Jeff dus weer op komen draven om een Art Car samen te gaan stellen.

Maar er is een verschil!

Het grote verschil met de Art Cars die in het verleden zijn gemaakt, is dat deze niet enkel als show-auto of race-auto dient, maar gewoon beschikbaar wordt voor jou als consument. Althans, als je in Amerika woont.

De Jeff Koons M850i is nu op zijn minst ‘kleurrijk’ te noemen, met als basis een blauw exterieur met een gele voor- en achterbumper. Cartoons kunnen natuurlijk niet ontbreken, met een ‘POP!’ op de zijkant en knal op de kont. Tof extra detail: het oude Motorsport BMW-logo prijkt in een nieuw jasje op de motorkap.

In het interieur is de bonte kermis niet anders: Bij de stoelen denk je dat het pak van Spiderman als basis heeft gediend en het bordeauxrood en zwart wat je verder vind in het interieur is nou niet de configuratie die je terugverwacht in een auto van dit kaliber.

Maar we vallen er weer op terug, dit is kunst! En gelimiteerde kunst, met 99 exemplaren. En dure kunst, met een prijs van $350.995. Maar in dit kunstwerk kun je rijden en wij verwachten dat deze 99 stuks binnen no-time uit zijn verkocht en in de collecties van verzamelaars gaan verdwijnen.

Dus, brand los: maak of kraak jij de BMW 8 X Jeff Koons?

Bron: BMW

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.