Maak je klaar voor een SUV van Bugatti

Maak je klaar voor een SUV van Bugatti

Omdat de wereld blijkbaar meer hyper-SUV’s nodig heeft…

Zolang iedereen zich kan herinneren is de Bugatti-fabriek in Molsheim er eentje geweest die draaide om slechts één type auto. Maar in een tijdperk waar zelfs hypercar-makers zoals Bugatti deel uitmaken van grotere bedrijven die gebonden zijn aan alledaagse verplichtingen zoals aandeelhouders en brandstofbesparing, kan die mening veranderen. Ondanks dat Bugatti in de loop der jaren heeft geteased met meer gezinsvriendelijke conceptauto’s zoals de EB112 en Galibier, heeft Bugatti nooit de stap durven zetten om een tweede model te introduceren. Nu de man die verantwoordelijk is voor de Lamborghini Urus, Stephan Winkelmann, de leiding heeft, lijkt het alsof het merk klaar is om meer te doen.

“Wat mij betreft is het merk klaar om meer dan één model te doen,” vertelde Winkelmann aan CarAdvice. “Maar we zullen moeten kijken of we de investering kunnen vinden, dit is iets waar we nog steeds op wachten omdat de Volkswagen Group aanzienlijke investeringen heeft lopen in projecten zoals autonoom rijden en elektrische auto’s.

Bugatti produceert momenteel slechts 70 auto’s per jaar. We zouden niet raar moeten opkijken als een eventuele SUV van Bugatti ook in een gelimiteerde oplage op de markt komt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.