Home, Nieuws

Maak het E-racen aantrekkelijk: Laat de Mission R Electric Racer Concept 718 komen!

De elektrische toekomst van de mobiliteitssector is dichterbij dan ook. En hoe graag wij autoliefhebbers met bloedgroep ‘euro 98’ ook de verbrandingsmotor in ere willen houden, ook de elektrische sport- en supercars komen eraan. De Porsche 718 Boxster en Cayman zijn twee van die auto’s die binnenkort volledig elektrisch zijn.

De Mission R Electric Racer Concept, welke vorig jaar is onthuld, was de eerste hint naar een lekker sportief productiemodel. En waar Porsche 500 miljoen euro vrij heeft gemaakt voor een fabriek voor de elektrische Zuffenhausers, weet je dat het menens is.

Menens is het sowieso, want in 2025 moet 1/3e van de verkoop elektrisch zijn en in 2030 moet dit 2/3e van de verkoop betreffen. De Taycan, de Macan EV en de elektrische 718 moeten hier de eerste zwieper aan gaan geven. Maar, met 1.000pk in de Mission R wordt elektrisch rijden (op het circuit in eerste instantie) wel erg aantrekkelijk gemaakt.

De Mission R gaat experimenteren met de range, maar wanneer volledig opgeladen moet de range zo’n 250 kilometer betreffen. Wij hoeven jou niet uit te leggen dat er op het circuit niet op een tufje elektriciteit meer of minder wordt gekeken, dus die 250 kilometer aan range kun je meteen weer vergeten.

De Mission R gaat experimenteren met de range, maar wanneer volledig opgeladen moet de range zo’n 250 kilometer betreffen, alleen hoeven wij jou niet uit te leggen, dat er op het circuit niet op een tufje elektriciteit meer of minder wordt gekeken, dus die range kun je meteen weer vergeten. De Mission R moet gaan voelen als een Cayman met ICE in het midden en door het lage zwaartepunt een tracktool pur sang worden.

Wij wachten rustig af hoe deze Mission R eruit gaat zien en zien hem graag eens zij aan zij losgaan op het circuit samen met de nieuwe GT4 RS!

Bron: Porsche

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.