M Performance maakt de 6 Serie GT verdraagbaarder

M Performance maakt de 6 Serie GT verdraagbaarder

BMW 6 Serie GT M Performance

Hoe belabberd de creatie ook is, reken er maar op dat M Performance de boel kan opknappen.

De volledig nieuwe 6 Serie Gran Turismo kan niet eens rustig zijn eerste maand op aarde vieren zonder dat de M Performance afdeling er hun eigen draai aan geeft. Vinden wij niet erg, want het debuut van de GT was akelig kleurloos. Nu dat de 6 Serie voortaan door het leven walst als de 8 Serie, is het aan de Gran Turismo om de naam hoog te houden. Persoonlijk heb ik zo mijn twijfels of het rijdende slagschip genoeg flair in huis heeft om de boel op de rails te houden, maar om dit uit te vinden kunnen we niet anders dan afwachten. Het is dus ook een slimme zet om M Performance hun handen eraan vuil te laten maken, zodat het zootje wat meer sex appeal krijgt.

Om maar direct een gloeiend hete start te maken, richten ze zich op een van de belangrijkste zintuigen die de mens bezit: gehoor. Er is immers niets opwindenders dan een zalig geluid. M Perfomance pakt goed uit door het originele uitlaatsysteem uit het raam te mikken, en om te wisselen voor een rumoeriger exemplaar. Dat je deze alleen onder de 630i en 640i kunt laten monteren, deert niet.

Het geluid zelf is overigens niet het enige dat anders is, want verschillende sierstukken zorgen voor een agressievere look. Qua uiterlijke aanpassingen houdt het daar trouwens niet op. Zwarte en grijze tonen accentueren de subtiele lijnen van de koets, terwijl grovere delen zorgen voor het stevigere werk. Zo kun je de nieren bestellen als “blacked out”, zijn spiegels nu deels van carbon en kun je er enorme 21″ velgen onder laten gooien. De finishing touch, een sportiever remsysteem, vinden we achter deze velgen.

Het is misschien nog steeds niet de puikste BMW die je kunt rijden, maar dankzij het werk van M Performance genieten onze ogen er al stukken meer van.

BMW 6 Serie GT M Performance

BMW 6 Serie GT M Performance

BMW 6 Serie GT M Performance

BMW 6 Serie GT M Performance

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.