Luxe Flying Spur wordt ultieme bazenbak door Mansory

Luxe Flying Spur wordt ultieme bazenbak door Mansory

Wanneer de Bentley Flying Spur van Mansory over de boulevard in Cannes rolt, eist hij ongetwijfeld alle aandacht op, Dat kun je van een standaard Bentley Flying Spur niet zeggen…

De Bentley Flying Spur is er voor de rijkste individuen ter wereld en Bentley biedt eindeloze aanpassingsmogelijkheden om aan de wensen van elke klant te voldoen. Het op maat gemaakte karakter van de Flying Spur in combinatie met zijn ultra-luxe uitstraling maakt het een speciale auto om te bezitten. En dan is er Mansory, een Duitse tuner die sinds 2001 luxe auto’s onder handen neemt om een dosis flair toe te voegen die door de fabrikant zijn weggelaten. De resulterende voertuigen kunnen soms over de top zijn, maar de Flying Spur is in dit geval de ultieme bazenbak geworden.

De Flying Spur maakt gebruik van een 6,0-liter Twin-turbo W12-motor die 635 pk produceert en in staat is om dit enorme luxe schip in een verbazingwekkende 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h te katapulteren. Zoals gezegd biedt Bentley een scala aan luxe aanpassingen en eindeloze stalen van leer en houtafwerking, maar ze kunnen de Flying Spur er niet spannender laten uitzien aan de buitenkant. Dat is waar het team van Mansory binnenkomt. Uiteraard valt de dikke bumper met onderdelen van carbon fiber op. Ditzelfde thema zien we doorlopen langs de gehele zijkant naar achteren toe waar we een nieuwe diffuser zien met sportieve uitlaatpijpen. Is het iets voor jou en maakt het je niet uit dat het stuur aan de ‘verkeerde’ kant zit? Hij staat voor €342.200,- te koop bij Hollmann International.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.