Lumma Design sleutelt aan Aston Martin DBX

Lumma Design sleutelt aan Aston Martin DBX

Maar of het er ook mooier op wordt…?

Eerder deze week kondigde Aston Martin aan dat hun eigen Q-divisie een exclusief design pakket zal aanbieden voor de DBX. Als je toch liever de aftermarket-route wilt nemen, heeft het Duitse Lumma Design nu ook hun pakket onthuld voor de weelderige Britse crossover. Maak kennis met de Lumma CLR AM!

Het tuningsbedrijf staat vooral bekend om upgrades voor de Duitse premium merken en, als we ons niet vergissen, is dit het eerste project op basis van een Aston Martin. Het is nog zacht uitgedrukt als ik zeg dat het een indrukwekkend pakket is dat de luxe SUV behoorlijk transformeert. Beginnend aan de voorkant, bevat het pakket een aangepaste bumper met een nieuwe splitter, luchtinlaten in de motorkap en een contrasterend roosterframe, allemaal afgewerkt met carbon fiber. Aan de zijkant sluiten nieuwe skirts aan op de opgeklopte wielkasten. De achterkant is waarschijnlijk het meest indrukwekkend met een nieuwe carbon fiber diffuser, bumperspoiler en dakspoiler. Ongeacht de lakkleur van de auto, zijn de in de bumper verwerkte uitlaatpijpen in contrastkleur rood afgewerkt.

Hetzelfde carbon thema gaat verder in het interieur waar Lumma Design carbon fiber interieurafwerking heeft gerealiseerd, een ergonomisch geoptimaliseerd stuurwiel met carbon fiber inzetstukken en carbon fiber pedaalpads.

De DBX van Lumma Design rijdt op een nieuw setje wielen met een ontwerp met vijf dubbele spaken en centerlock. De tuner zegt dat de optimale wiel-band-combinaties zullen worden getest en bepaald voordat de levering in het vierde kwartaal van 2020 zal beginnen. Lumma Design zal slechts 20 exemplaren verkopen, tegen welke prijs is nog onbekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.