Lumma CLR 5S: De Audi SQ5 die je wilt hebben!

Lumma CLR 5S: De Audi SQ5 die je wilt hebben!

Lumma CLR 5S Audi SQ5

Met de SQ5 hebben de bazen van Audi een verkoopkanon in de markt gezet. Menig Q7-rijder stapte over naar het kleinere, potentere broertje en menig dieselaar forenst voortaan in de snelste Q5. 

Ook wij zijn fan van de intussen 354 pk sterke koppelbeul. Wanneer een tuner zich vergrijpt aan de Q5 zoals bijvoorbeeld Abt met SQ5 vinden wij dat helemaal mooi. Wanneer een tuner zoals Lumma dat doet, is dat niet anders.

Waar de tuner zich voornamelijk richt op de dikke Range Rovers en X6’en, komen ze nu met een widebodykit voor de SQ5. Fender flares om de schouders en heupen even wat extra aan te zetten, een nieuwe grill en lagere voorbumper, dorpelaanzetten,  een diffusor op de kont gedoopt in carbon en een setje uitlaatsierstukken die doen denken aan AMG. Je zou bijna de carbon kofferbakspoiler en dakspoiler over het hoofd zien. En was het je nog niet opgevallen, ook het kekke kleurtje genaamd ‘knalgeel’ is een toevoeging van Lumma zelf.

21 inch Lumma-lichtmetaal behoort tot de opties, maar door de connecties van Lumma is ook menig ander wiel een optie, het verlagingskitje zouden wij sowieso adviseren. Over vermogenswinst wordt niet gesproken, maar daarvoor kan je altijd bij Abt aankloppen. Wanneer we de Lumma CLR 5S in het echt kunnen aanschouwen? Wij hopen in Parijs over twee maanden en anders op de Essen Motorshow in December!

Lumma CLR 5S Audi SQ5

Lumma CLR 5S Audi SQ5

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.