LTO laat zich voor BMW E36 M3 inspireren door de GTR

LTO laat zich voor BMW E36 M3 inspireren door de GTR

Live To Offend houdt zich redelijk in met deze M3, en dat pakt hier best goed uit.

De BMW E36 M3 heeft het maar zwaar; het 3-series model uit de jaren 90 wordt vaak overschaduwd door zijn voorganger, de E30 M3. Maar gelukkig krijgt deze generatie ook wel eens aandacht. Zoals hier het geval is met de BMW E36 M3 van LTO (Live To Offend).

Kyzyl Saleem, designer van LTO, vond dat de E36-generatie opgefrist mocht worden, en liet zich onder meer inspireren door de M3 GTR racewagen. Vervolgens werd zijn idee gebouwd door Mush Karkhi, en staat deze week op de SEMA Show in Las Vegas.

Verfijnde versie van M3 GTR

LTO staat bekend om hun radicaal nieuwe vormen, en ook de BMW E36 M3 wordt flink aangepakt. Aan alle kanten krijgt de BMW nieuwe splitters en ‘spoilertjes’. Je ziet de originele M3 GTR vooral terugkomen in de verbrede wielkasten en tientallen luchtinlaten van de motorkap. De retro livery met BMW M-kleuren maken het heel duidelijk wat de inspiratiebron is geweest.

Aan de achterkant wordt het racewagen uiterlijk doorgevoerd met een herkenbare (herstelbare) achtervleugel, diffuser en bedekking van de achterruit. Speciale stickers van 50 jaar BMW vullen de lege plekken. Wat ook de aandacht pakt zijn de GTR ‘center-lock’ wielen in Toyo Tires banden.

Prijzig LTO-pakketje

Een herbouwde én opgekrikte 3.2-liter straight-six S52 motorblok ligt onder de kap, en levert precies 444 pk of zelfs 592 pk op E85 brandstof. Dat is een flinke sprong van de standaard 240 pk uit de 3-series M.

Mocht je nog iets leuks zoeken voor je E36; de widebody-kit staat op LTO’s website. Je zult dan wel flink in de buidel moeten tasten: prijzen liggen omgerekend tussen de 5.000 en 7.550 euro, afhankelijk van kleuren en extra opties.

Bron foto’s: © Live To Offend / the_kyza

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.