Lister Thunder met 666 pk klaar voor productie

Lister Thunder met 666 pk klaar voor productie

Lister Thunder

Al vroeg aan het begin van dit jaar kondigde Jaguar-tuner Lister de introductie van de Thunder aan. Een Jaguar F-type, maar dan veranderd in een monster van een auto.

De aankondiging van de Lister Thunder had wereldwijd zo’n impact dat er op de eerste dag al 22 exemplaren werden verkocht. En dat terwijl Lister had besloten slechts 99 auto’s van de Thunder te gaan produceren. De productie is inmiddels gestart en verwacht wordt dat de eerste klant zijn auto op 1 oktober in ontvangst zal nemen. Echter zal hij of zij geen Lister Thunder in ontvangst nemen maar een Lister LFT-666. Dezelfde auto, maar met een andere naam.

Vandaag kondigde de tuner de naamsverandering aan met de uitleg dat de naam Thunder enkel en alleen werd gebruikt voor het prototype. Alle 99 productieauto’s zullen dus LFT-666 gaan heten. LFT staat uiteraard voor Lister F-Type en 666 geeft het aantal pk’s aan.

Ook zijn er enkele wijzigingen gedaan ten opzichte van de auto die bij de introductie werd getoond. De meeste aanpassingen betreffen de met glasvezel versterkte kunststofonderdelen, die veelal vervangen zijn voor onderdelen van carbon fiber. Ook zijn er enkele aanpassingen en verbetering doorgevoerd aan de ophanging en het interieur.

Lister Thunder

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.