Limburger laat Porsche 919 Hybrid op zijn terras plaatsen

Limburger laat Porsche 919 Hybrid op zijn terras plaatsen

Geen paard in de gang, maar een Porsche 919 Hybrid op acht hoog.

We kennen André van Duin’s bekende zin ‘er staat een paard in de gang‘, maar bij bij de Limburgse garagehouder Luc Vanderfeesten staat er een racewagen op het terras. Een exclusieve Porsche werd bij het penthouse in Hasselt maar liefst acht hoog getild. “Ik heb mijn partner kunnen overtuigen dat het een kunstwerk is”, lacht hij.

Het zorgde voor opmerkelijke beelden in de (Belgisch-)Limburgse hoofdstad. Een kraan takelde een Porsche 919 Hybrid – het gaat om een replica van 200 kg zonder motorblok – naar de achtste verdieping van het appartementenblok. De ondernemer organiseerder er speciaal een borrel voor.

Luc is naast enorme Porsche-fan ook directeur van twee Porsche Centra (in Eindhoven en Maastricht). Hij nam zelf al eerder plaats achter het stuur op het circuit van Le Mans. In het verleden behaalde hij een podiumplaats tijdens de Porsche Carrera Cup Benelux.

De Porsche 919 Hybrid

Foto: © Porsche Newsroom

Het LMP1-prototype wordt op de achterwielen aangedreven door een 500 pk sterke V4-motor, met nog eens zo’n 440 pk uit de set elektromotoren. Al dit vermogen loopt via een 7-traps sequentieel. Het geheel weegt slechts 870 kilogram.

De Porsche 919 Hybrid was van 2014 tot 2017 actief in de FIA World Endurance Championship, en reed dus ook mee in de 24 uur van Le Mans. Porsche was er drie keer succesvol mee; een eerste plaats in Le Mans, en ook de rijders- en constructeurstitels (2015, 2016 én 2017) waren voor de Duitse autofabrikant.

De bizarre beelden van de opgetakelde Porsche kun je via deze link bekijken.

Bron: © De Gelderlander

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.