Lightning McQueen is eigenlijk een Toyota Celica?

Lightning McQueen is eigenlijk een Toyota Celica?
Lightning McQueen, Cars, Toyota, Celica, Thailand, project
Bron: © PS Modify Chonburi

Hebben we eindelijk duidelijkheid over de pratende auto?

Lightning McQueen, de ster uit Pixar’s populaire filmreeks, is niet per se duidelijk gebaseerd op een echte auto. Maar een garage in Thailand denkt wel te weten waar de inspiratie van de filmmakers vandaan komt: een zesde generatie Toyota Celica.

Eerder dit jaar kwam Porsche bijvoorbeeld wel met een speciale variant van de 911 (996), en heeft ook duidelijke gelijkenissen met het Cars-karakter Sally. Bij Lightning McQueen is dat iets minder duidelijk. Toch kan er een best kloppende replica gemaakt worden met aanpassingen aan de carrosserie, wielen, koplampen en wielkasten. Verder is de daklijn identiek met de zesde generatie Celica.

Lightning McQueen, Cars, Toyota, Celica, Thailand, project

Als je de films gezien hebt, weet je ook dat de auto’s kunnen praten en kijken. Daarom ontbreken een glimlach op de voorbumper én opvallende ogen op het voorraam natuurlijk niet. McQueen racet in de films mee in NASCAR-races, en daarom kreeg de Celica logischerwijs ook een wijdere spoorbreedte.

En om het af te maken, kreeg de Toyota Celica een rode verflaag met de gele bestickering van de fictieve sponsor ‘Lightyear‘ – we gaan er even van uit dat iedereen wel eens Cars heeft gezien.

Ook in het blauw

Lightning McQueen, Cars, Toyota, Celica, Thailand, project

De Thaise garage had blijkbaar nog tijd over, want ze maakten een tweede Celica met dit keer een blauwe ‘Dinoco‘ bestickering. De echte Cars-fans zullen weten dat de auto in de ‘Dinoco-livery’ eigenlijk gebaseerd is op een 1970 Plymouth Superbird. Maar we vinden hem ook helemaal niet verkeerd als Celica.

Bekijk ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.