Liberty Walk legt Ferrari F430 ‘op zijn buik’

Liberty Walk legt Ferrari F430 ‘op zijn buik’
Liberty Walk, F430, Ferrari, Tuner, bodykit
Bron: © Instagram Wataru Kato

De Japanners durven het aan, en duwen de Ferrari F430 dichter naar het asfalt.

De Italiaanse autofabrikant is, zoals velen al weten, geen fan van tuners die hun Ferrari’s ‘plastische chirurgie’ geven. Toch weerhoudt het bedrijven als Liberty Walk er niet van om stiekem toch een paar panelen te vervangen. Eerder haalde het al kattenkwaad uit met een Ferrari 488 én de iconische 308 GTB. Het is natuurlijk niet heel netjes van ze, maar je kan niet ontkennen dat de Japanse tuner er altijd iets bijzonders van maakt.

Bijzonder is deze F430 zeker. Liberty Walk oprichter Wataru Kato deelde zelf het resultaat van het gepriegel aan de Ferrari op zijn Instagram. Niet iedereen zal de nieuwe ‘look’ van de F430 waarderen, maar dit grijs getinte monster heeft zeker een intimiderende uitstraling gekregen door de nieuwe bumperset en opgeschroefde wielkastverbreders.

De twee-toon ‘deep-dish‘ velgen vullen die verbrede wielkasten. We denken echter wel dat deze keuze een controversieel dingetje is voor de echte Ferrari fans. Omdat er geen exacte informatie is vrijgegeven, gaan we er vanuit dat de Ferrari F430 verlaagd is en op lucht staat. De 4.3-liter V8 lijkt niet meegenomen te zijn in de transformatie.

Van buiten is het een totaal andere auto geworden, maar onder de motorkap blijft het dezelfde klassieker van Ferrari. Vanuit de Italiaanse fabriek werd de Ferrari F430 geleverd met de V8-motor (F136E) dat zo’n 483 ‘prancing horses’ uitperst. Maximale koppel bedraagt ruim 465 Nm. Hierdoor kan het naaldje binnen 3.6 seconden op de 100 km/u staan, met een bereikte top bij 315 km/u. Niet slecht voor een moderne klassieker uit 2005.

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.