Liberty Walk Daihatsu ontmoet zijn grote voorbeeld

Liberty Walk Daihatsu ontmoet zijn grote voorbeeld

De Daihatsu Copen is een van de twee compacte convertibles die op dit moment in Japan te verkrijgen zijn. Het zijn de zogenoemde Kei-auto’s; de Japanse variant van de dwergauto. Door middel van vastgelegde maximale afmetingen en vermogen leveren deze auto’s een belasting- en verzekeringsvoordeel op.

Hoewel ze aan afmetingen en vermogen gebonden zijn, kunnen ze nog wel naar wens worden aangepast. Zo is er voor dit exemplaar duidelijk gekeken naar de Liberty Walk Nissan GT-R, en de overeenkomsten zijn duidelijk. Los van het GT-R logo aan de voorzijde, lijkt het auto’tje een mini versie van de GT-R. Het is duidelijk dat de Daihatsu klein is, maar omdat de GT-R vrij laag ligt, komen de verhoudingen redelijk met elkaar overeen.

In standaard uitvoering is de auto 3.395 mm lang, 1.475 mm breed en 1.280 mm lang. Het wagentje maakt gebruik van een driecilinder turbo motor die 64 pk en 92 Nm aan koppel levert. Als je dacht dat deze Liberty Walk Daihatsu Copen goedkoop is, dan zit je fout. De prijzen beginnen bij ongeveer $17.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.