Lexus brengt gelimiteerde “Hokkaido Edition” op basis van de LC Coupé en LC Convertible uit.

Lexus brengt gelimiteerde “Hokkaido Edition” op basis van de LC Coupé en LC Convertible uit.

Lexus introduceert een gelimiteerde oplage van de LC Coupé en Convertible met de naam Lexus LC Hokkaido edition. Deze naam refereert naar het Japanse vulkanische eiland Hokkaido ondermeer bekend van “Lexus Proving Ground” test circuit waar de adembenemende Lexus LFA werd getest en afgesteld. Op dit vulkanische eiland rijd je door landschappen met veel hoogteverschil.  Door deze unieke omgeving tref je op dit eiland een aantal van de mooiste wegen van Japan om lekker doorheen te sturen. 

Bron: Lexus

De perfecte Tourer

De Hokkaido edition onderscheidt zich door het introduceren van vurige en passievolle accenten in en om de Auto. Dit spat er gelijk af bij het binnentreden van de cabine. Rond de bestuurder zien wij rode accenten die afgezet worden tegen meer zwarte delen rond de passagier. Deze dualiteit oogt op zich heel verfrissend en voegt een meer bestuurder georienteerde beleving. De passagierskant oogt wat rustiger en daar kan je prima genieten van het landschap dat in rap tempo langs je vliegt. 

Bron: Lexus

Ook leverbaar met dikke ongeblaze V8. 

De Hokkaido is leverbaar in 3 smaakjes, de LC500H Coupé met een 3.5 liter V6 Multi-stage Hybride, en als LC500 in zowel de Coupé als in de Convertible. De Convertible krijgt ook een optie om met een moddervette 5 liter atmosferische V8 geleverd te worden. En dit is dus allemaal afgestemd op de bestuurder door zijn verfijnde acceleratie, wegligging en de krachtige goed afgestelde remmen. De LC Hokkaido Edition is leverbaar in Flare Red, Sonic Platinum, Graphite Black en F White en zal deze zwarte accenten rond de gril en de achterlichten krijgen. Als kers op de taart is de Hakkaido uitgevoerd met gelimiteerde 21 Inch lichtmetalen velgen.

Je kunt de Lexus LC Hokkaido Edition vanaf April dit jaar bestellen, maar veel zijn er niet beschikbaar. Er zal naar verluid maximaal 40 per carrosserievariant verkocht worden in Europa. En wat mag dit gaan kosten? De prijs zal vanaf begin April bekend gemaakt worden.

Bron: Lexus

Job de Zwart

Nieuwsgierig naar moderne en klassieke technieken in de Automotive sector, maar blijft altijd een Petrolhead in hart en nieren.