Legendarische N-Largo nu ook als Ferrari 488 GTB én Spider!

Legendarische N-Largo nu ook als Ferrari 488 GTB én Spider!

Novitec Ferrari 488 N-Largo

Novitec’s dikste creatie ooit, de F12 N-Largo, krijgt een klein broertje in de vorm van de 488.

Über-supercar-tuner Novitec tovert wederom een onmogelijk brute wagen uit hun hoed. De Duitsers, die absoluut geen introductie meer nodig hebben, gaan gestaag verder met een van hun favoriete tijdsbestedingen: auto’s drieëneenhalf keer zo breed maken dan toen ze van de band kwamen rollen. Één van de sterren van de desbetreffende “N-Largo” afdeling is hun Ferrari F12, die regelmatig de show steelt in allerlei YouTube video’s.

Een “nieuwe” Ferrari betekent dan ook een nieuwe kans om het N-Largo label uit te breiden. Hoewel ze vorig jaar al deels hun waarde bewezen door een 488 GTB op tamelijk bescheiden manier op te pimpen, is het nu pas echt tijd voor een feestje. Novitec Rosso, die alle Ferrari projecten overzien, ontwikkelde een widebody-kit om van te smullen. Het pakket zorgt ervoor dat de 488 in coupé en cabrio uitvoering maar liefst 14 cm breder is! Niet precies drieëneenhalf keer zo groot dus, maar wel hard op weg naar morbide obesitas. Dit heeft alles te maken met zijn huidige dieet, dat bestaat uit meerdere spoilers aan de voor- en achterzijden, een bootlading carbon en talloze luchtinlaten.

Qua vermogen lust hij er ook wel pap van, ondanks dat hij met zijn 772 pk niet eens de krachtigste Ferrari 488 op de markt is. Toch hoeft hij zich er allesbehalve voor te schamen, want een onaangetast exemplaar van de 3,9-liter twin-turbo V8 produceert “maar 670 pk“. Novitec gooit er dus een behoorlijke schep bovenvop. Het resultaat hiervan, is dat de wagen in 2,8 seconden naar de 100 km/u knalt, en een topsnelheid heeft van 342 km/u. De echte kenner heeft het ongetwijfeld al door, dat zijn dezelfde specs die zijn voorganger, waar je eerder dit artikel over las, ook heeft.

Novitec is van plan om in totaal 22 van zulke 488 N-Largo’s los te laten op aarde. Half om half om precies te zijn, dus 11 Spiders en 11 GTB’s.
Novitec Ferrari 488 N-Largo

Novitec Ferrari 488 N-Largo

Novitec Ferrari 488 N-Largo

Novitec Ferrari 488 N-Largo

Novitec Ferrari 488 N-Largo

Novitec Ferrari 488 N-Largo

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.