Mansory gaat aan de haal met de Ford GT!

Mansory gaat aan de haal met de Ford GT!

Mansory staat bekend om zijn opvallende aanpassingen voor de meer gangbare supercars, voor zover dat kan natuurlijk. Maar nu pakken zij uit met een wel heel uniek project.

‘Uniek’ is eigenlijk niet eens de juiste manier om de Le Mansory te beschrijven, aangezien de Duitsers van plan zijn drie exemplaren te maken. Maar het wordt zeker geen alledaags gezicht, zelfs niet in Monaco. De look die ze gebruiken doet denken aan de Mansory Cabrera, gebaseerd op de Aventador SVJ.

Met een enorme vleugel, dubbele openingen op het dak en scherpe vouwen is de Le Mansory niet voor iedereen. De extreme carrosserie stroomt als een rivier rond een rots, heel organisch. Maar het geruite carbon fiber laat je meteen weten dat dit een prijzige en behoorlijk krachtige machine is. Daarover gesproken, de motor van de GT is ook flink opgepompt naar 710 pk en 840 Nm koppel, wat helemaal niet slecht is… voor de EcoBoost motor. Er zijn geen nieuwe acceleratietijden beschikbaar, maar Mansory claimt wel dat de topsnelheid iets hoger ligt: 354 km/h in plaats van 347 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.