Larte Design doet de Bentley Bentayga

Larte Design doet de Bentley Bentayga

We hebben al een aantal tuners aan de haal zien gaan met de Bentley Bentayga. Zo zagen we onder andere creaties van tuners zoals Startech, Kahn en DMC maar daar blijft het voorlopig niet bij; ook Larte Design doet een poging om de SUV van Bentley aantrekkelijker te maken.

Het eerste wat direct opvalt is dat de meeste veranderingen aan de voorkant te zien zijn. De verbrede en vergrote luchtopeningen aan weerszijde geven de Bentayga een indrukwekkend voorkomen. Maar ook de achterkant van de getunede Bentley Bentayga ziet er dreigend uit, dankzij een grotere diffuser, de aangepaste uitlaatpijpen en zelfs enkele ventilatieopeningen.

“Bentley Bentayga is the fastest, most powerful and luxurious SUV in the world. This is a car that the owner wants to see special. Atelier LARTE Design offers its services for external modification of the SUV in order to give it even greater individuality and uniqueness. At the same time, each customer will be able to take a direct part in creating a new design for the car of his dreams,” aldus de Russische tuner.

Naast het W12-monster is er ook een V8-benzinemotor met twee turbo’s beschikbaar voor de Bentayga en tevens een TDI die is geleend van de Audi SQ7.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.