Langverwachte Porsche 911 GT2 RS eindelijk onthuld!

Langverwachte Porsche 911 GT2 RS eindelijk onthuld!

Porsche 911 GT2 RS

De meest bloeddorstige Porsche van hen al maakt zich op voor een rentree.

Hier is een vraag voor je: waar zou je verwachten dat één van Porsche’s ultieme creaties van zijn doeken wordt ontdaan? Als je antwoord “ergens op een iconisch circuit” is, heb ik slecht, maar vooral verwarrend nieuws voor je. Het gebeurde namelijk op de gamebeurs E3, terwijl Forza Motorsport 7 voor het eerst aan het publiek werd getoond. En zoals de titel van het artikel al doet vermoeden, was dat niet het enige dat voor het eerst onthuld werd. De GT2 RS, een van de laatste bloeddorstige——hij is immers “RWD only”——Porsches, pronkt namelijk buitengewoon trots op de cover van het spel. En om eerlijk te zijn, is dat een waardige terugkeer.

Vermogen en wegligging zijn de twee kernwaarden van de “doorsnee” GT2 RS, maar de nadruk ligt op een gulden snede tussen beide. Met al zijn ingewikkelde, uiterst doordachte hoeken, vormen en frutseltjes, zal het wel snor zitten met de downforce. Sterker nog, verschillende video’s hebben dit zelfs al aangetoond. Mag trouwens wel, wat extra neerwaartse druk, want als de geruchten kloppen wordt het een ongelooflijk sterke 911.

Dit zou betekenen dat de performance afdeling gelukkig ook hun werk heeft gedaan. Hoewel het nog geruchten zijn, schijnt de GT2 RS een razend dikke twin-turbo voor zijn kiezen te krijgen, die tussen de 640 en 700 pk moet gaan produceren. Combineer dat met het hiervoor besproken downforce-gehalte, en je hebt een kandidaat voor ‘Ringtijden tot ver in de top 10. Dat je vorige week zag hoe deze ontzettend gouden Turbo S zich wist te kronen tot krachtigste 911 ooit, blijkt zodoende een triomf van korte duur. En hoewel het jammer is dat we nog geen overduidelijke specificaties te zien/horen krijgen, stilt dit onze honger… een beetje… voor nu. Denk ik!

Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.