Nieuws

Land Rover Defender SVR komt naar verluidt met 600+ BMW pk’s!

Het snoepgoed waar iedereen op wacht en mogelijk de eerste echte G63 concurrent! De Land Rover Defender SVR, met 600pk..!

In februari van dit jaar introduceerde Land Rover de Defender V8 met een 5,0-liter superchargermotor die 518 pk en een koppel van 625 Nm produceert. Voorlopig is het de krachtigste productie Defender in de geschiedenis van het merk, maar dat zou kunnen veranderen als we een nieuw rapport mogen geloven.

MotorTrend zegt dat het Britse bedrijf nu werkt aan een heter SVR-model om boven de Defender V8 te gaan zitten. Kortom, het wordt wat de Mercedes-AMG G63 is voor de Mercedes-Benz G500. Ja, dat klinkt misschien een beetje raar, aangezien de Defender een offroad-legende is en geen sport-SUV, maar Land Rover wil een serieuze concurrent hebben in het prestatie-SUV segment en geld verdienen aan de sterke vraag in dat segment.

Naar verwachting beschikbaar voor zowel de 90- als de 110-versies (3 en 5 deur variant), zal het hoogtepunt van de Defender SVR de V8-motor onder de motorkap liggen. Zoals eerder gemeld, krijgt het model hoogstwaarschijnlijk een versie van BMW’s 4,4-liter twin-turbo V8 met een vermogen van meer dan 600 pk. Aangezien de niet-SVR Defender V8 een andere motor heeft, betekent dit dat je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit twee verschillende V8-aandrijflijnen in een Defender.

De Defender SVR wordt volgend voorjaar verwacht en profiteert van andere prestatieverbeteringen, waaronder grotere remmen en stijvere ophanging. De door ZF geproduceerde achttrapsautomaat zal opnieuw worden gekalibreerd om kortere schakelingen te leveren, en er moeten ook visuele aanpassingen zijn die het SVR-model zal onderscheiden van de minder uitgeruste V8 variant.

In termen van prijs vermeldt het rapport dat de basis Defender 90 SVR ongeveer $125.000 en de Defender 110 SVR $130.000 zal kosten, tegen de huidige wisselkoers zo’n €105000-€110.000, maar let op dat is exclusief alle extra tarieven in Nederland, de verwachte prijs zal naar verwachtingen richting de €200.000,- worden.