Land Rover Defender met 400 pk sterke V8: Ja, graag!

Land Rover Defender met 400 pk sterke V8: Ja, graag!

Land Rover Defender Works V8

Werden we begin dit jaar verblijdt met beelden van de Tophat Land Rover Defender met een 430 pk sterke V8 in het vooronder, nu komt Land Rover zelf ook met een gelimiteerde V8 op de proppen.

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat de oer-Defender het licht zag en een jubileum moet je natuurlijk vieren. Land Rover doet dit met de gelimiteerde Defender Works V8.

En wat is er te vinden in zo’n gelimiteerde zandhapper? Een atmosferische 5 liter V8 met een achttraps automaat. En de cijfers die deze motor op tafel smijt, zijn niet mis: 405 pk en 515 Nm aan koppel zorgen ervoor dat de benzineslurpende bakwagen in sportstand, die zijn vorm ergens ontleent aan een zeecontainer zoals de Mercedes G-Klasse, binnen 5,6 seconden naar de 96 kilometer per uur spurt. De topsnelheid ligt (maar) op 170 kilometer per uur, maar wat wil je met zo’n aerodynamica? Desalniettemin is dit de meest krachtige en snelste Defender ooit gebouwd. En dat terwijl Land Rover in 2016 aankondigde dat het doek voor de Defender definitief was gevallen!

Met een krachtigere motor moet er meer aangepast worden: aan krachtigere remmen en een compleet vernieuwde vering is gedacht. En een gelimiteerd model moet herkenbaar zijn, dus krijg je ook speciaal 18 inch lichtmetaal, een ’70th Edition’-badge op de bips en LED-koplampen. Iedere Works krijgt een zwart dak en in het interieur wordt je verwend met Recaro-sportstoelen (die overigens ook terug te vinden zijn in de Renault Clio & Megane RS) en exclusief Windsor-leer.

Wil je er eentje hebben, dan moet je er vlug bij zijn en je moet een dikke portemonnee hebben. Land Rover gaat maar 150 stuks bouwen en goedkoop zijn ze allerminst. In het Verenigd Koninkrijk start de vanafprijs van de auto omgerekend bij zo’n €168.000,-. Maar dan heb je wel wat te kiezen: 8 verschillende kleuren voor het exterieur en je kunt je Defender Works V8 met korte of lange wielbasis bestellen.

Land Rover Defender Works V8

Land Rover Defender Works V8

Land Rover Defender Works V8

Land Rover Defender Works V8

Land Rover Defender Works V8

Land Rover Defender Works V8

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.