Land Rover Defender krijgt strakke make-over van Startech!!

Land Rover Defender krijgt strakke make-over van Startech!!

Het enige dat groter is dan die wielen is de enorme Union Jack op de achterklep…!

De Duitse tuner Brabus heeft naam gemaakt met het upgraden van verschillende Mercedes Benz modellen, maar voor al het andere zal haar dochteronderneming Startech graag uw high end auto aanpassen. Hun nieuwste project is gebaseerd op de nieuwe Land Rover Defender in de schattige ’90’-smaak met korte wielbasis, hier te zien in een tweekleurige afwerking met een witte carrosserie en contrasterend zwart dak.

De meest voor de hand liggende verandering ten opzichte van de standaard Defender is merkbaar aan de achterkant, aangezien Startech het reservewiel heeft verwijderd voor een strakker uiterlijk van de derrière. De volledig zichtbare achterklep is versierd met een massieve Union Jack met een monochrome afwerking, die optioneel kan worden geverfd in de kleuren van de vlag van het Verenigd Koninkrijk.

De kleinste Defender uit het nieuwe tijdperk rijdt op grote 23 inch wielen met een naafkap om het uiterlijk van een centerlockwiel na te bootsen. De zwarte legeringen genaamd “Monostar E” hebben een dubbel 10 spaaks ontwerp en zijn verpakt in Yokohama 305/35 R23 straatbanden op zowel de voor- als achteras. Sommigen zouden beweren dat deze enorme velgen overkill zijn voor de offroader, omdat ze beter zouden werken voor de 110 met lange wielbasis.

Startech speelde ook met de luchtvering om leuk in te spelen op de grote wielen, en wanneer de onroad-modus is geactiveerd, ligt de Defender ongeveer 35 millimeter dichter bij de weg dan het standaardmodel. De bodemvrijheid in de offroad modus is niet veranderd.

De aftermarket-specialist heeft ook enige tijd besteed aan het ontwikkelen van een subtiele bodykit voor de Defender 90 en zegt dat het interieur kan worden aangepast met aluminium pedalen en voetsteunen, evenals aangepaste vloermatten. Tegen een meerprijs kunnen eigenaren kiezen voor blauw, zwart of rood voor de boutensets aan de binnenkant, terwijl de zilverkleurige aluminium panelen op de deurkaarten kunnen worden geverfd. “Vrijwel onbeperkte bekledingsontwerpen” zijn verkrijgbaar in leer en alcantara.

Thomas Heule