Land Rover bouwt 1 miljoenste Discovery!

Land Rover bouwt 1 miljoenste Discovery!


Solihull, 29 februari 2012 – Vandaag is de 1 miljoenste Land Rover Discovery van de band gerold in de Jaguar Land Rover fabriek in Solihull, bij Birmingham in Groot-Brittannië.

De productie van de 1 miljoenste Land Rover Discovery op 29 februari 2012 vond plaats 23 jaar na de introductie van het originele model. Sinds de Discovery in 1989 op de markt kwam als derde model tussen de luxueuze Range Rover en robuuste Land Rover Defender heeft hij zijn eigen marktsegment gecreëerd en is hij een internationaal succes geworden.

Journey of Discovery
Om de productie van de 1.000.000e Discovery te vieren, keert Land Rover terug naar zijn ‘roots’ voor een expeditie van Birmingham, Groot-Brittannië naar Beijing, China.

In een konvooi van drie Discovery 4’s, zal de twaalf personen tellende expeditie 13 landen tussen Groot-Brittannië en China aandoen en daarbij enkele van de wildste en meest afgelegen gebieden op aarde doorkruisen.

De Discovery 4 is de verpersoonlijking van meer dan zestig jaar Land Rover knowhow en vormt daarmee het ideale expeditievoertuig. De permanente vierwielaandrijving, de elektronisch blokkeerbare differentiëlen en het bekroonde Terrain Response®-systeem stellen de expeditie in staat om de enorme variatie in weersomstandigheden en ondergronden op deze reis te overwinnen. Bovendien maken ongeëvenaard laadvermogen en enorme bagageruimte het mogelijk dat deze expeditie uitrusting kan meenemen voor elke situatie.

Ongeacht hoe zwaar de omstandigheden ook zullen zijn, de drie Discovery 4’s zullen zorgen dat de belasting voor bestuurder en passagiers minimaal is, dankzij intuïtieve technologie en comfort, maar ook dankzij het zelfvertrouwen dat alleen de betrouwbaarheid van een Land Rover kan verschaffen.

Tijdens deze 13.000 kilometer lange, 50 dagen durende marathon gaat de expeditie langs bij lawineteams in de Alpen, wordt een onderzeebootstad uit de koude oorlog bezocht en doet het team zelfs mee aan een trip naar het hart van Chernobyl.

Al sinds de creatie van het eerste model in 1948 heeft Land Rover alle plekken op aarde verkend. Tijdens de ‘Journey of Discovery’ willen wij 1 miljoen pond bij elkaar brengen voor het Internationale Rode Kruis, ten behoeve van een waterzuiveringsproject in Oeganda.

Met deze expeditie zal 1 miljoen pond bij elkaar worden gebracht voor het Internationale Rode Kruis.
Met een doelstelling van 1 miljoen pond, één pond voor elke geproduceerde Discovery, is de ‘Journey of Discovery’ Land Rover’s meest ambitieuze fundraisingcampagne tot nu toe. Dit geld is bestemd voor het Internationale Rode Kruis en zal worden toegewend voor hun waterzuiveringsproject in Oeganda. Dit bedrag komt naast de steun die Land Rover het Rode Kruis nu al geeft in het kader van het driejarige, wereldwijde initiatief ‘Reaching Vulnerable People Around the World’. Dit initiatief, dat in 2010 van start ging, geeft extra steun aan Rode Kruis-programma’s in meer dan 15 landen over de hele wereld.

Ga voor meer informatie naar: www.landrover.com/million

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.