Lancia Delta Futurista’s zijn uitverkocht, en dit is de laatste!

Lancia Delta Futurista’s zijn uitverkocht, en dit is de laatste!
Bron: © Automobili Amos

Gelukkig voor autoliefhebbers is de laatste een ode aan het (rally)verleden.

Vier jaar geleden maakte het veelbelovende Automobili Amos bekend de Lancia Delta terug te gaan brengen in een modern jasje. Een gewild exemplaar voor vermogende autoverzamelaars; slechts 20 Futurista’s zijn er de wereld in gebracht.

En nu heeft dus de allerlaatste Lancia Delta Futurista een eigenaar gekregen. Geïnteresseerden kregen veel vrijheid in het configureren van hun Lancia. En we zijn blij met die vrijheid; de eigenaar van het laatste exemplaar heeft gekozen voor een ‘throwback’ naar het verleden. De uitvoering is geïnspireerd door de Lancia Delta met welbekende Martini Racing livery, het wereldberoemde ‘rallymonster’ uit de jaren 80.

Lancia, Delta Futurista, Martini Racing, gelimiteerd, uitverkocht, laatste
Bron: © Automobili Amos

Ook een monster onder de motorkap: ruim 330 pk op alle vier de wielen maken dit een beweeglijke wagentje. De Lancia Delta Futurista weegt zo’n 1.250 kg doordat een groot deel uit carbon bestaat. Misschien beter om er niet zelf mee te gaan off-roaden zonder ervaring.

De mensen bij Automobili Amos zijn nog zeker niet klaar. Vorig jaar kondigde het al aan bezig te zijn met een volgend project; de Lancia Delta Safarista (de naam suggereert een verhoogde versie). Hiervan worden er slechts 10 gemaakt. Exclusief spul voor een exclusieve prijs.

Bron: © Automobili Amos

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.