Lamborghini verdubbelt verkoopcijfers met Urus

Lamborghini verdubbelt verkoopcijfers met Urus

Lamborghini heeft de verkoopcijfers van de eerste helft van 2019 bekend gemaakt. Twee dingen aan deze cijfers vallen vooral op: de verkoopcijfers zijn twee keer zo hoog als vorig jaar, en de Huracan is meer verkocht dan de Gallardo.

Ze hebben het er maar druk mee in Sant’Agata Bolognese, Lamborghini heeft namelijk in totaal 4553 auto’s geproduceerd in de eerste helft van dit jaar. Het grootste deel van deze auto’s betrof een Lamborghini Urus, hiervan zijn er namelijk maar liefst 2693 exemplaren gebouwd. De Huracan is 1211 keer van de band gerold, inclusief de Evo die nog net meetelt in de cijfers.

Sinds de introductie van de Huracan vijf jaar geleden zijn er ruim 14.000 exemplaren verkocht. De 14.022ste Huracan was een Evo in mat grijs, waarmee de Huracan de Gallardo inhaalt als het gaat om verkoopaantallen. De Gallardo heeft er tien jaar over gedaan om dit getal te bereiken, de Huracan deed er maar de helft van de tijd over.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.