Lamborghini V10 niet spectaculair genoeg? Armytrix biedt de oplossing!

Lamborghini V10 niet spectaculair genoeg? Armytrix biedt de oplossing!

Als autoliefhebber kan je waarschijnlijk geen slecht woord bedenken over het atmosferische Lamborghini V10 motorblok. Maar heb je ooit eens bij jezelf afgevraagd, ”Goh, ik vind hem wel tammetjes klinken?” niet? Wij ook niet.

Aftermarket uitlaatfabrikant Armytrix denkt hier echter anders over. Met hun titanium valvetronic, of te wel kleppen gecontroleerde systeem, laten ze de V10 tot ver over het legale decibellimiet brullen. Dit zorgt voor een nogal opvallende verschijning op z’n zachts gezegd.

Maar schreeuwwerk is niet het enige wat dit uitlaat systeem doet. Omdat het gehele systeem bestaat uit titanium, is het gewicht in vergelijking met het standaard uitlaatsysteem van Lamborghini tot bijna 23 kilo verlaagt. Daarbij krijgt de V10 door de extra tegendruk ook een extra 18.8 pk tot zijn beschikking, en maar liefst 29.9 Newtonmeter aan koppel. Als de V10 niet al dramatisch genoeg voor je was, weet Armytrix daar wel raad mee!

“Maar gaat zo’n kabaal achter je oren op ten duur niet vervelend worden?” Geen zorgen! Zoals eerder geschreven is het een variabel kleppen systeem. Dit betekent dat je via een klik op een afstandsbediening de kleppen in het systeem kan sluiten waardoor het geluid aanzienlijk gedempt wordt. Uiteraard blijft het een Italiaanse V10, dus verwacht geen Toyota Prius! Daarbij kan het systeem ook op een automatische stand worden gezet. Hierbij blijven de kleppen gesloten tot 3500 toeren. Dit betekent dat u in alle comfort kunt genieten van een monotone atmosferische Italiaanse V10 tijdens het cruisen, maar het hele orkest in al zijn glorie ontketend als u het gaspedaal iets verder intrapt.

Voor de moderne Lamborghini rijder is het systeem ook te bedienen via de Armytrix app. In deze app kan je alle specificaties van het systeem live in de gaten houden en uiteraard ook aanpassen. Het blijft indrukwekkend al die nieuwe technologie!

Wat zou jij liever willen? De standaard Lamborghini uitlaat, of het brute valvetronic Amrytrix systeem?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.