Lamborghini Urus van Marius Designhaus valt lekker op!

Lamborghini Urus van Marius Designhaus valt lekker op!

Marius wie? Precies, van deze tuner hadden wij ook nog nooit gehoord.

Dit aerodynamische werk voor de Italiaanse SUV is het debuutproject van de Roemeense ‘tuner’ Marius Designhaus – het bedrijf ontleent de naam aan zijn oprichter, ontwerper Marius Dumitrascu. Normaal gesproken beginnen we de beschrijving van zo’n project met de onderdelen die nieuw zijn, maar de lijst met materialen die zijn gebruikt om dit pakket te bouwen stelen de show.

Zo zijn de voor- en achterbumper gemaakt van een mix van carbon fiber en Zylon. Hoewel we carbon fiber inmiddels allemaal wel kennen, is Zylon een geavanceerd vezelmateriaal vergelijkbaar met Kevlar, waarvan de sterkte wordt vergroot door het naaien van webpatronen. Deze mix van materialen is al terug te vinden in de huidige Formule 1 auto’s maar tegenwoordig dus ook in de tuningwereld. Bovendien bevat de bodykit onderdelen met een Nomex-honingraatkern, een materiaal dat je vaker in hypercars aantreft.

Terugkomend op de onderdelen die de MD1 bodykit vormen, noemen we de voorbumper met zijn opvallende ‘lip’ onder het kenteken, de motorkap, de spiegelkappen, de wielkasten en natuurlijk de side skirts. Als we naar de achterkant van de Urus gaan, zien we een nieuwe bumper met een diffuser dat behoorlijk hoog eindigt. Ook zien we hier de nodige roosters en spoilers. Hoewel de prijs niet bekend is gemaakt, worden er slechts dertig exemplaren van de MD1-kit gemaakt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.