Dit is de Lamborghini Urus volgens TopCar!

Dit is de Lamborghini Urus volgens TopCar!

Lamborghini Urus TopCar

Ruim anderhalve maand geleden werd hij officieel gepresenteerd, de Lamborghini Urus. Een dikke SUV van Lamborghini betekent veel power en een uitsprekend voorkomen. Echter vinden de mannen van het Russische TopCar dat er nog wel een schepje bovenop kan!

Het is niet de eerste keer dat de Lamborghini Urus wordt ‘aangepakt’. Het zal nog een lange tijd duren voordat we de eerste exemplaren op de weg zien rijden, maar toch dromen enkelingen al verder. Zo werd er stilletjes gedacht aan een Lamborghini Urus Performante. Het is overigens ook zeker niet de eerste keer dat TopCar iets creëert dat ons wel kan bekoren. Zo schreven we bijvoorbeeld eerder al over een Porsche 911 Turbo S en een Porsche Panamera Turbo Stingray GTR. Beide ontworpen met een overvloed aan carbon fiber maar bij de Lamborghini Urus treedt dit materiaal wat minder op aan de voorgrond.

Sterker nog, ik vind deze Lamborghini Urus van TopCar vrij subtiel te noemen. We zien enkel ‘aerodynamische’ aanpassingen aan voorspoiler / splitter, ook de grille en de motorkap zijn lichtelijk aangepast. Aan de zijkanten zien we een veel meer aanwezige luchtopening en ook de zogenoemde sideskirts zijn wat opvallender. Aan de achterzijde is het al helemaal feest met twee extra toegevoegde spoilers en een diffuser waar je niet meer omheen kunt. Het zijn slechts wat photoshop creaties maar het begin is er!

TopCar heeft niet laten weten of er motorisch gezien ook het een en ander mogelijk is. Maar de 4 liter V8 Twin Turbo met 650 pk en 850 Nm koppel zou voldoende moeten zijn. Sprinten van 0 tot 100 km/h doe je namelijk in 3,6 seconden en de topsnelheid ligt op 305 km/h. De Nederlandse prijs van de Lamborghini Urus ligt overigens op €278.844,-.

Lamborghini Urus TopCar

Lamborghini Urus TopCar

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.